Eine Plattform für die Wissenschaft: Bauingenieurwesen, Architektur und Urbanistik
Greening the Realm: Sustainable Food Chains and the Public Plate
Morgan K. Greening the realm: sustainable food chains and the public plate, Regional Studies. Public procurement is one of the most powerful, yet paradoxical, functions of the state in Britain: powerful, because it deploys a purchasing budget of £150 billion per annum; paradoxical, because its economic significance is inversely related to its political status. Through the prism of the school food service, this paper explores the scope for, and the barriers to, green procurement – one of the most underrated ways in which governments can help fashion a more sustainable society. Creating a sustainable school food service is the litmus test of a country's commitment to sustainable development because it involves nothing less than the health and well-being of young and vulnerable people.
Morgan K. La prise de conscience écologique au sein de la société: des chaînes alimentaires durables et l'assiette publique, Regional Studies. L'approvisionnement public est une des fonctions à la fois les plus puissantes et paradoxales de l'Etat en Grande-Bretagne; puissante, parce qu'il affecte un budget d'achat de £150 milliards par an; paradoxale, parce que son importance économique se rapporte inversement à son poids politique. Par le canal des services alimentaires scolaires, cet article cherche à examiner les possibilités pour et les barrières à l'approvisionnement écologique – une des façons les plus sous-estimées dont les divers gouvernements aident la construction d'une société plus durable. Fournir un service alimentaire scolaire durable est la mise à l'épreuve de l'engagement d'un pays au développement durable, car cela implique explicitement la santé et le bien-être des jeunes gens vulnérables.
Approvisionnement écologique Développement durable Alimentation scolaire saine
Morgan K. Begrünte Beschaffung: nachhaltige Lebensmittelketten und öffentliche Versorgung, Regional Studies. In Großbritannien ist die öffentliche Beschaffung eine der mächtigsten, doch zugleich paradoxesten Funktionen des Staates: mächtig, weil für sie ein Einkaufsetat in Höhe von jährlich £150 Milliarden verwaltet wird; paradox, weil ihre wirtschaftliche Bedeutung in umgekehrtem Verhältnis zu ihrem politischen Status steht. Durch das Prisma der Lebensmittelversorgung von Schulen wird in diesem Artikel untersucht, welche Möglichkeiten und Grenzen für eine grüne Beschaffung vorhanden sind – eine der am stärksten unterbewerteten Methoden, mit denen der Staat bei der Gestaltung einer nachhaltigeren Gesellschaft mitwirken kann. Die Gewährleistung der nachhaltigen Lebensmittelversorgung von Schulen ist die Nagelprobe für das Engagement eines Landes für nachhaltige Entwicklung, denn bei ihr geht es um nichts weniger als die Gesundheit und das Wohlbefinden von jungen und verletzlichen Menschen.
Grüne Beschaffung Nachhaltige Entwicklung Gesundes Essen in Schulen
Morgan K. Adquisiciones ecológicas: cadenas de alimentación sostenible y aprovisionamiento público, Regional Studies. La adquisición pública es una de las funciones más poderosas pero también paradójicas del Estado británico: poderosa porque administra un presupuesto de adquisición de £150 mil millones al año y paradójica porque su importancia económica está inversamente relacionada con su prioridad política. Desde el prisma de los servicios de alimentación para comedores escolares, en este artículo analizamos las posibilidades y los obstáculos en las adquisiciones ecológicas, uno de los métodos más subestimados con el que los gobiernos podrían ayudar a modelar una sociedad más sostenible. Crear un servicio sostenible de alimentación para comedores escolares es la prueba determinante del compromiso de un país por el desarrollo sostenible porque implica nada menos que la salud y el bienestar de los jóvenes y las personas vulnerables.
Adquisición de materiales ecológicos Desarrollo sostenible Alimentación escolar sana
Greening the Realm: Sustainable Food Chains and the Public Plate
Morgan K. Greening the realm: sustainable food chains and the public plate, Regional Studies. Public procurement is one of the most powerful, yet paradoxical, functions of the state in Britain: powerful, because it deploys a purchasing budget of £150 billion per annum; paradoxical, because its economic significance is inversely related to its political status. Through the prism of the school food service, this paper explores the scope for, and the barriers to, green procurement – one of the most underrated ways in which governments can help fashion a more sustainable society. Creating a sustainable school food service is the litmus test of a country's commitment to sustainable development because it involves nothing less than the health and well-being of young and vulnerable people.
Morgan K. La prise de conscience écologique au sein de la société: des chaînes alimentaires durables et l'assiette publique, Regional Studies. L'approvisionnement public est une des fonctions à la fois les plus puissantes et paradoxales de l'Etat en Grande-Bretagne; puissante, parce qu'il affecte un budget d'achat de £150 milliards par an; paradoxale, parce que son importance économique se rapporte inversement à son poids politique. Par le canal des services alimentaires scolaires, cet article cherche à examiner les possibilités pour et les barrières à l'approvisionnement écologique – une des façons les plus sous-estimées dont les divers gouvernements aident la construction d'une société plus durable. Fournir un service alimentaire scolaire durable est la mise à l'épreuve de l'engagement d'un pays au développement durable, car cela implique explicitement la santé et le bien-être des jeunes gens vulnérables.
Approvisionnement écologique Développement durable Alimentation scolaire saine
Morgan K. Begrünte Beschaffung: nachhaltige Lebensmittelketten und öffentliche Versorgung, Regional Studies. In Großbritannien ist die öffentliche Beschaffung eine der mächtigsten, doch zugleich paradoxesten Funktionen des Staates: mächtig, weil für sie ein Einkaufsetat in Höhe von jährlich £150 Milliarden verwaltet wird; paradox, weil ihre wirtschaftliche Bedeutung in umgekehrtem Verhältnis zu ihrem politischen Status steht. Durch das Prisma der Lebensmittelversorgung von Schulen wird in diesem Artikel untersucht, welche Möglichkeiten und Grenzen für eine grüne Beschaffung vorhanden sind – eine der am stärksten unterbewerteten Methoden, mit denen der Staat bei der Gestaltung einer nachhaltigeren Gesellschaft mitwirken kann. Die Gewährleistung der nachhaltigen Lebensmittelversorgung von Schulen ist die Nagelprobe für das Engagement eines Landes für nachhaltige Entwicklung, denn bei ihr geht es um nichts weniger als die Gesundheit und das Wohlbefinden von jungen und verletzlichen Menschen.
Grüne Beschaffung Nachhaltige Entwicklung Gesundes Essen in Schulen
Morgan K. Adquisiciones ecológicas: cadenas de alimentación sostenible y aprovisionamiento público, Regional Studies. La adquisición pública es una de las funciones más poderosas pero también paradójicas del Estado británico: poderosa porque administra un presupuesto de adquisición de £150 mil millones al año y paradójica porque su importancia económica está inversamente relacionada con su prioridad política. Desde el prisma de los servicios de alimentación para comedores escolares, en este artículo analizamos las posibilidades y los obstáculos en las adquisiciones ecológicas, uno de los métodos más subestimados con el que los gobiernos podrían ayudar a modelar una sociedad más sostenible. Crear un servicio sostenible de alimentación para comedores escolares es la prueba determinante del compromiso de un país por el desarrollo sostenible porque implica nada menos que la salud y el bienestar de los jóvenes y las personas vulnerables.
Adquisición de materiales ecológicos Desarrollo sostenible Alimentación escolar sana
Greening the Realm: Sustainable Food Chains and the Public Plate
Morgan, Kevin (Autor:in)
Regional Studies ; 42 ; 1237-1250
01.11.2008
14 pages
Aufsatz (Zeitschrift)
Elektronische Ressource
Unbekannt
Green procurement , Sustainable development , Healthy school food , Q18 , Q56 , R38 , R58
Greening the Realm: Sustainable Food Chains and the Public Plate
Online Contents | 2008
|Greening the Public Realm: Incorporating Bio-Diversity into City Spaces
Springer Verlag | 2024
|Online Contents | 2008
Civic Green Sustainable development in the public realm
British Library Online Contents | 2000
|Elsevier | 1992
|